dimecres, 2 de març de 2016

SORTIDA A LA COLÒNIA GÜELL


SORTIDA A LA COLÒNIA GÜELL
  
El dia 19 de febrer hem fet una sortida a la Colònia Güell. El punt de partida va ser davant del Hotel Plaça a la Plaça d'Espanya, ens vam trobar a les 11:15 del matí, érem 38 persones disposades a gaudir de la sortida, de la bellesa del dia (un sol esplèndid), de la meravella del lloc que anàvem a visitar i sobre tot de passar una bona estona entre tots els participants.
La visita es va acabar amb un dinar de germanor al Restaurant Capritx.

 
Una mica d'Història

Aquesta és la història d’un projecte atípic fruit de la iniciativa d’un gran empresari i emprenedor, Eusebi Güell, i de la creativitat d’una de les ments artístiques i científiques més singulars de tots els temps, Antoni Gaudí. Fundada per Eusebi Güell l’any 1890, la colònia, una de les últimes que es van crear a Catalunya, es pot considerar un gran projecte empresarial i tot un experiment sociològic de l’època. 

Colònia Güell

El desenvolupament de la Colònia Güell es va iniciar l'any 1.890 a iniciativa de l'empresari Eusebi Güell en la seva finca Can Soler de la Torre, situada en el terme municipal de Santa Coloma de Cervelló, actual Comarca del Baix Llobregat.

 L’ interès per allunyar-se dels conflictes socials existents a la ciutat va fer que la nova indústria es plantegés en el marc d'una Colònia industrial; amb les cases dels obrers al costat de la fàbrica, integrades en la mateixa propietat, constituint un nucli urbà amb personalitat pròpia i amb la seva vida social i econòmica tutelada per l'empresa.

La Cripta Gaudí

 Quan Eusebi Güell li encarrega al seu bon amic Antoni Gaudí que construeixi l’església de la colònia li diu, textualment, que faci el que vulgui. No li posa límits, ni en el pressupost, ni en el tipus d’obra que ha de fer, i, com es veurà amb el temps, ni en el termini per a l’acabament d’aquesta


La Cripta va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el Any 2005


 
La Fàbrica
  
La fàbrica va ser el nucli central i la raó de ser de la colònia.

Dedicada a la producció de vellut i panes, la seva principal diferència amb les fàbriques tèxtils de l’època és que utilitza carbó en lloc d’energia hidràulica.

 Actualment la fàbrica funciona com a centre de negocis, raó per la qual no estan permeses les visites turístiques

 (Informació extreta de la pàgina  web oficial)Per els assistents a la sortida podeu trobar més fotografies clicant aqueste enllaç

 

 

 

 Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada