dissabte, 4 de juny de 2016

Visita guiada al Castell de MontjuïcEl dia 20 de maig hem fet una visita guiada al Castell de Montjuïc. La visita va resultar molt enriquidora, la senyoreta Lidia ens va fer conèixer  llocs que a molts de nosaltres havien passat desapercebuts, va ser una dia agradable i profitós.

El castell de Montjuïc està situat a la part més alta de la muntanya  , i gràcies a la documentació conservada a les diverses campanyes arqueològiques practicades, se sap que ha estat habitat de manera més o menys continuada des de l'època prehistòrica fins a dia d'avui. Les diverses intervencions que s'hi han dut a terme, amb una cronologia des de l'epipaleolític fins a l'època medieval, permeten traçar un recorregut a través de la història de la muntanya sense castell.

El Castell de Montjuïc, tal com ha arribat fins avui dia, és el resultat de la reforma projectada per l'enginyer militar Juan Martín Carmeño el 1751, i executada entre el 1753 9 el 1779. Aquesta millora, que tenia com objectiu completar l'estructura defensiva de la fortalesa, va suposar l'enderrocament d'una part del vell castell, del qual es van conservar les millores realitzades en època del virrei Velasco a finals del segle XVII, i la materialització de noves edificacions sobre una planta trapezoïdal irregular adaptada a la topografia de la muntanya, amb quatre baluards als extrems,  un fossat i un camí cobert perimetral. (informació de l'ajuntament)

      
Enllaç per poder veure les fotos de la sortida.                                
 https://goo.gl/oLTazy
                                                     Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada