dissabte, 9 de juliol del 2016

Sortida de final de curs a Altafulla

 Altafulla 19 de juny  del 2016
 
 
Com a cloenda de les activitats d’aquest curs, varem passar un agradable dia a Altafulla, encara que a darrera hora varem haver de canviar el mitjà de transport perquè la vaga dels treballadors de RENFE ens va agafar de ple. Afortunadament, ens vam poder traslladar en un autocar petit que ens va portar amb tota comoditat a les 23 persones que vam fer la sortida.


Cap a les 11 la guia ens va recollir i, començant per la història del castell vam fer un recorregut per la vila closa i ens va anar explicant perquè  la majoria de les cases són dels segles XVII i XVIII, temps en que la vila produïa grans quantitats de blat i de destil·lats alcohòlics i a rel d’un decret del rei Carles III que va permetre que els territoris de l’antiga corona d’Aragó  poguessin exportar a Amèrica la vila va generar riquesa i va començar a substituir les cases de l’antiga vila medieval per cases de nova construcció. Encara avui en dia totes les cases mantenen l’estil característic ja que hi ha una ordenança que no permet edificacions que no el mantinguin.

Un cop acabada la visita, que va ser molt agradable, vam  anar a dinar tots plegats al Restaurant La Torreta on vam poder gaudir d’un bon dinar a l’ombra les moreres del seu pati.

A la tarda, es podia optar per reposar, passejar vora el mar o bé anar a visitar la vila romana dels Munts, finca que havia estat propietat d’un alt funcionari de la Tarraco romana i que ha estat declarada patrimoni de la UNESCO.

La meitat del grup, malgrat la calor i la mandra de després de dinar ens vam animar a fer la visita d’aquest lloc encara desconegut per molts  dels que ens agrada descobrir el nostre patrimoni.

Cap a les 6 de la tarda vam fer el viatge de tornada i en una mica més d’una hora ja tornàvem a ser tots a casa amb els records d’un dia, d’un curs i d’uns companys extraordinaris.




Ens veiem el proper curs!



(Fotografies  tretes de la web)




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada